Pulpa de curcan umpluta cu legume

de Bunica in Curcan, 6 Ian 2014 | 3732 vizualizari

 

Am avut o pulpa mare de curcan. M-am tot gandit cum s-o fac, cat mai dietetic. Am ales s-o impart in doua. O parte am facut-o umpluta cu legume, iar copanul impanat cu usturoi si carnati de casa ;) Asta mai putin dietetic:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de curcan (partea superioara)
  • 200 ml. vin alb
  • baza Mirodenia
  • o foaie de dafin
  • 1 morcov
  • o bucata de telina mica
  • o lingura ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan umpluta cu legume:

Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan.
Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore.

Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore.

Dupa aceasta perioada,am scos carnea ,am pus-o pe un capac de lemn,condimentat-o inca putin.

Legumele le-am asezat frumos pe carne,am rulat strans si am legat roloul cu ata.

Intr-un vas ceramic uns cu o lingura de ulei,(de masline am folost eu)am pus ruloul de carne,o foaie de dafin si sosul de la marinat carnea.

Vasul l-am acoperit cu staniol si l-am bagat la cuptor pentru o ora si jumatate.

Dupa o ora am scos staniolul si la fiecare sfert de ora am intors ruloul pentru a se rumeni pe toate partile.

L-am servit cu muraturi.

TIPS-URI

1

Optional se pot pune si alte legume.

2

Se pot pune legume si alaturi de carne, dar numai cand scoatem folia de aluminiu, stiind ca legumele se coc mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan umpluta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:55

grozava pulpa

Rocsi 1

06.01.2014, 19:35

O bunatate

diaconta 1

07.01.2014, 09:54

O idee delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor